Kjøkken i moderne heltre på Røros

Kjøkken i moderne heltre på Røros

Kunden i dette nybygde huset på Røros ønsket seg et moderne og stramt kjøkken. Men det var også viktig å vise at kjøkkenet var lokal-produsert og med forankring i tre-kulturen vi har her i regionen. 

Kjøkken i heltre i moderne bolig

Kunden hadde samlet inspirasjon både gjennom Pinterest, diverse Instagram-kontoer og innredningsprogrammer. Treet skulle være i fokus, og rene linjer var viktig. Løsningen ble et kjøkken med fronter i norsk malmfuru, behandlet med en gylden dekorvoks fra Osmo.

Hva er malmfuru?
Malmfuru har lange tradisjoner her i Norge, og kommer fra saktevokst furu i kaldt klima. Dette gir tette årringer, og dermed et stabilt trevirke. Frontene på våre kjøkken i malmfuru, lages av gulvbord fra vårt tradisjonsrike Os-gulv (les mer om Os-gulvet her).
Malmfuru har stor del kjerneved, dvs den innerste delen av trestammen, som er mettet med harpiks.

Malmfuru er kortreist og miljøvennlig, noe som gir et lavere klimaavtrykk enn ved importerte materialer med lang transportvei. Norsk malmfuru er helt fri for kjemiske stoffer, og er både kortreist, miljøvennlig og helsevennlig.

Hver planke forteller historien om århundrer med vekst og overlevelse i den norske naturen, og bringer med seg en følelse av soliditet og varme til kjøkkenet ditt.

Kjøkken i heltre furu med mange skuffer. Rustfritt kjøleskap med doble dører.

Legg merke til hvordan samme planke er brukt bortover alle fire skuffene, slik at treets årringer fortsetter på alle skuffene. Dette bidrar til et roligere uttrykk på kjøkkenet, og bedre estetikk.

Nærbilde av et kjøkken i heltre furu.

Benk- og veggplaten ved veggen er i rustfritt stål. Dette gir enkel rengjøring, og tilfører et litt industrielt uttrykk på denne delen av kjøkkenet. Platene matcher også det amerikanske kjøleskapet fra Fisher & Paykel, levert av Witt.

kjøkken i heltre. Benkeplate med kraftig mønster på kjøkkenøy

Smykket i kjøkkenet, er den 3 meter lange kjøkkenøya. Denne er kledd med benkeplate i Dekton Khalo. Khalo er inspirert av en av verdens mest verdsatte granitter Patagonia naturstein, som er kjent for sine genuine mønsterdannelser og farger. De subtile flekkene i svart, blekt gull og kaffebrunt utgjør den innovative fargenyansen. Takket være den polerte finishen med Dekton XGloss-teknologi oppnår fargeveien en spektakulær glans og dybde og øker den komplekse og fargerike strukturen.

Sentralt på øya har kunden valgt en 3-delt koketopp løsning fra Vario 400-serien til Gaggenau. Bestående av både gass-topp, induksjonstopp og Teppan Yaki. Mellom disse tre steketoppene, er det plassert to benkeventilatorer.
Og alt styres via de praktiske bryterne som er integrerte i kjøkkenfronten.

Hva er teppanyaki?

Ordet teppanyaki er avledet fra teppan, metallplaten den er tilberedt på, og yaki, som betyr grillet, stekt eller pannestekt.

Dette stekebrettet kan steke ved 240 grader, eller holde varmen med innstillingen for minimal temperatur - alt samtidig. Det finnes to separate kontrollerte tilbredningssoner du kan benytte deg av.  

Nærbilde av heltre kjøkken med innvendig skuff

Smart med innvendig skuff øverst i skuffen, for bedre plass-utnyttelse i kjøkkenet

5 grunner til å velge et plassbygget kjøkken fra Os Trekultur:

  • Du får et kjøkken tilpasset rommet, og ikke omvendt
  • Du kan velge akkurat den fargen du vil på kjøkkenet
  • Du er selv med og bestemmer utformingen av ditt kjøkken
  • Du får utnyttet rommet bedre, ved å slippe unødvendige foringer
  • Du kjøper et kortreist og bærekraftig kjøkken

Bærekraftig kjøkken

Tusen takk for oppdraget med å levere plassbygget kjøkken til huset deres på Røros. Dette har vært til stor inspirasjon både for oss og våre kunder!

Har du lyst til å se flere kjøkken vi har levert? Ta en titt på vår kjøkken-side her

Mer inspirasjon

I enden av Norangsfjorden ligger et av Europas mest herskapelige hotell. Hotel Union Øye åpnet allerede i 1891, og våren 2022 åpnet hotellet på nytt etter omfattende renoveringer. Her har vi på Os Trekultur levert flere spesialbygde senger, bord, benker og Os-gulvet.

Les mer
Hotel Union Øye

Velkommen inn i denne lune Røroshytta i Trysil, der kunden har valgt en enhetlig stil på alle innredninger vi på Os Trekultur har levert. Både kjøkken, senger og skap er holdt i samme dempede grønntone. For å binde det sammen med de beisede tømmerveggene, er topp- og bunnlister beiset i samme nyanse.

Les mer
Smakfull Røroshytta i Trysil