Laftedrømmen på Oppdal

Laftedrømmen på Oppdal

Velkommen inn i denne storslåtte hytta fra Laftekompaniet, der kunden ville ha en enhetlig plassbygd innredning i hele hytten. Her har vi levert både kjøkken, senger, skap, baderomsinnredninger og spisebord.

I samarbeid med kunden, og arkitekten hos Laftekompaniet har vi planlagt skreddersydde innredninger i de fleste rom i denne storslåtte laftehytta.  Fra kjøkkenet har du storslått utsikt ut mot fjellene.

På enden av kjøkkenet har vi levert et stort dobbelt matskap. Selve kjøkkenet er levert i malt heltre furu. Men innvendig i matskapet er det oljet heltre eik for en litt mer eksklusiv finish inne i skapet. Vi har også montert LED-lyslister som er frest inn vertikalt inn i sidene på skapet, med sensorer øverst i skapet, slik at lyst automatsik skrus på når dørene åpnes.

90 cm bred vask i Silgranit fra Blanco
Denne kan både underlimes og planlimes, her er den planlimt, slik at den går i ett med benkeplaten.

90 cm bred vask i Silgranit fra Blanco. Denne kan både underlimes og planlimes, her er den planlimt, slik at den går i ett med benkeplaten.

Kjøkkenet er malt i en herlig dyp sort farge, som står utrolig lekkert sammen med de beisede lafteveggene.
Veggene er beiset med en spesialblandedet farge fra Vinderen Farvehandel.

Hvitevarer fra Gaggenau

Gaggenau produserer høykvalitets husholdningsapparater av profesjonell kaliber. Merket, med forankring i tyske Schwarzwald og mer enn 330 års erfaring, har revolusjonert privatkjøkkenet om og om igjen med sine internasjonalt premierte produkter i stilren design. I produksjonen benyttes kun førstklassige materieler, som for eksempel rustfritt stål, glass og aluminium. Skreddersydde løsninger, en tradisjon av førstklassig håndverk og høy presisjon inn i minste detalj spiller en avgjørende rolle, enn idag.

I dette kjøkkenet har vi levert følgende hvitevarer fra Gaggenau:
- Fleksinduksjonstopp med integrert ventilator, Gaggenau CV492100
- Helautomatisk espressomaskin, Gaggenau CMP250102
- Innebygd stekeovn, Gaggenau BOP251102
- Innebygd dampovn, Gaggenau BSP221101

Oppdals-bordet
Sammen med våre kunder bygger vi stadig vekk noe for første gang. På denne hytta ville kundene ha et bord med understell som stod i stil med Timberframe-konstruksjonen i vinduene. Og slik var Oppdals-bordet skapt.

God oppbevaring er like viktig på hytta som hjemme
På denne hytta har vi levert flere garderobeskap, for god oppbevaring. Noen av skapene er beiset i samme nyanse som tømmerveggene, mens andre skap er malt i samme farge som vinduer og dører i hytta.

Plassbygd skap i gangen som skjuler alt teknisk utstyr i hytta.

Kraftige materialer med børstet overflate gir et røft uttrykk på innredningene, som passer godt til hyttas laftevegger.

Åpen garderobe i gjestedelen av hytta, slik at gjester enkelt kan henge opp jakker. Skorist i bunnen av skapet.

Malt garderobeskap på loftet er praktisk for oppbevaring av ekstra sengetøy, spill, julepynt etc.

Plassbygde senger gir maksimal utnyttelse av rommet

Plassbygde senger gir maksimal utnyttelse av rommet

Alle soverommene i denne flotte hytta har fått plassbygde senger levert av oss på Os Trekultur. Alle sengene er levert i heltre furu - noen beiset i samme farge som veggen, andre malt i samme farge som dørene og vinduene i hytta.

Badet er ditt fristed

Riktige proporsjoner, løsninger, materialer, farger og malingsteknikker skaper bad som blir en kilde til harmoni, ro, balanse, nytelse – ja, kort sagt: velvære.

I tilknytning til hyttas hovedsoverom har arkitekten på Laftekompaniet skapet en herlig velværeavdeling med plass til baderomsinnredning med doble vasker. De toppmonterte elvesteins-vaskene er fra Elvv, og kan fås i ulike størrelser.

Hyttas øvrige baderom har også fått plassbygde innredninger. Både gjestebadet, WC og innredningen i det separate badehuset utenfor hytta har alle fått dekorkryss på kortsiden. Vi har også levert speil til badene, dette lager vi også på spesialmål.

Vaskerommet er et rom som lett blir avglemt når hytta skal planlegges. Men her er det vel så viktig å tenke på smart oppbevaring og plassbygde løsninger.

Og til sist en bonuslevering som ble etterbestilt til tv-rommet i andre etasje: en tv-benk bygd av grove gulvplank. Legg spesielt merke til hvordan en og samme gulvplanke er brukt til frontene, slik at tre-strukturen følger alle frontene.

Tusen takk for oppdraget med å levere innredninger til denne storslåtte laftehytta, og takk for at vi fikk komme og fotografere resultatet.

Mer inspirasjon

I enden av Norangsfjorden ligger et av Europas mest herskapelige hotell. Hotel Union Øye åpnet allerede i 1891, og våren 2022 åpnet hotellet på nytt etter omfattende renoveringer. Her har vi på Os Trekultur levert flere spesialbygde senger, bord, benker og Os-gulvet.

Les mer
Hotel Union Øye

Velkommen inn i denne lune Røroshytta i Trysil, der kunden har valgt en enhetlig stil på alle innredninger vi på Os Trekultur har levert. Både kjøkken, senger og skap er holdt i samme dempede grønntone. For å binde det sammen med de beisede tømmerveggene, er topp- og bunnlister beiset i samme nyanse.

Les mer
Smakfull Røroshytta i Trysil