Hotel Union Øye

Stillhet og ro i storslagne omgivelser

I enden av Norangsfjorden, på Øye, ligger et av Europas mest herskapelige hotell. Hotel Union Øye har vært et attraktivt reisemål i generasjonar, helt siden åpningen i 1891. I 2020 startet prosessen med utbyggingen av hotellet, og våren 2022 stod hotellet ferdig i ny drakt. Hit har vi hatt æren av å levere både himmelsenger, Os-gulvet, bord og benker til både suiter og den nye Gildehallen.

De dyktige interiørarkitektene hos Corniche Interior Design har  stått bak utformingen av interiøret. Gjennom vårt samarbeid med de på tidligere prosjekter hos Storfjord Hotel, fikk vi æren av å levere senger, bord, benker og Os-gulvet til dette ærverdige flotte hotellet.

I et adskilt gårdstun like inntil hotellbygningen, er det satt opp fem bygninger i tillegg til en låve. Her er bygninger man kunne forvente å finne i et tun på en norsk gård tilbake i historien. Det er to våningshus, eldhus, stabbur og nystove. I de fem bygningene er det til sammen 13 gjesterom. Og i alle disse 13 rommene har vi levert spesial-designede senger, alle tegnet av Corniche Interior Design.

Foto: Kristianne Marøy

Type 1 er denne flotte himmelsengen med "spir" på toppen av taket. Denne sengen er levert til to av rommene i Klyngetunet, akkurat denne sengen er malt i en nydelig rustrød nyanse.

Foto: Kristianne Marøy

Den andre himmelsengen med spir er malt i en lysere nyanse, og med marmorerte felt på toppen, malt på plass av lokal maler.

På gulver ser du vårt kraftige topp/rot-gulv. Dette gulvet har vi levert til tre av husene i Klyngetunet.
Les mer om Os-gulvet her.

De 13 hotellrommene i det nye klyngetunet er  lagd i en rustikk estetikk.

Vi er stolt leverandør av både senger og Os-gulvet til disse 5 husene som alle er bygd i tradisjonell byggestil.

Foto: Kristianne Marøy

Til to av rommene i Klyngetunet på Hotel Union Øye har vi laget denne drømmen av en himmelseng, designet av Corniche Interior Design.
Legg merke til de myke buene i hodegavlen, og høyden på sengen gjør at du føler deg som prinsessen på erten.

På Hotel Union Øye sover du godt
Vi håper jo at våre plassbygde senger bidrar til en ekstra god natts søvn. Og ved hjelp av de stoff-trekte takene i alle himmelsengene, er det god sjanse for at du  drømmer søte drømmer.

De små detaljene
Vi  er utrolig takknemmelige for å blitt valgt som leverandør til dette anrike hotellet, med anderledes materialvalg enn de fleste andre nybygde hotell i Norge. Interiørarkitektene Corniche Interior Design har skaffe til veie det meste av dette gamle inventaret, mens totalentreprenør HS Bygg har tilpasset det i rommene. En del er kjøpt på auksjon i Italia. Alt er nøye planlagt og utstudert.
Seks av rommene har denne typen av panelseng som på bildet nedenfor. Legg spesielt merke til de lekre detaljene ved hodegavlen. Og vi elsker miksen av nytt og gammelt.

Foto: Kristianne Marøy

Os-gulvet - Norges kraftigste furugulv?
I seks av suitene i klyngetunet har vi levert topp/rot gulv. Dette gulvet kan leveres i opptil 6 meters lengder, og i bredder mellom ca 18-50 cm. Gulvplankene er kileformede, slik at hele treet blir utnyttet best mulig.
Les mer om Os-gulvet her

Hotel Union Øye ble i september  2021 tatt opp i Relais & Châteaux, en internasjonal gruppering av luksushoteller.

Låven / Gildehallen

I låven er det festlokale med bar oppe, og personalavdeling nede. Det går tunnel mellom hotellet og låven under bakken.
Her har vi også levert Os-gulvet, både til selve Gildehallen og noen mindre rom/ganger.  I låven er gulvet levert børstet, slik at trestrukturen kommer bedre frem. Dette gir et rustikt uttrykk som passer godt inn i miljøet som er skap i Låven på Hotel Union Øye.

Vi har også levert bordene og benkene til Gildehallen, ta en kikk på bildene nedenfor.
Håper du  en gang får være gjest i denne flotte Gildehallen!

Tusen takk for oppdraget med himmelsenger, gulv, bord og benker til det utrolig flotte hotellet dere, Hotel Union Øye.
Tusen takk til Corniche Interior Design for at vi nok en gang får samarbeide med dere.
Tusen takk til Kristianne Marøy for utrolig flotte bilder av dette prosjektet.

Mer inspirasjon

Velkommen inn i denne lune Røroshytta i Trysil, der kunden har valgt en enhetlig stil på alle innredninger vi på Os Trekultur har levert. Både kjøkken, senger og skap er holdt i samme dempede grønntone. For å binde det sammen med de beisede tømmerveggene, er topp- og bunnlister beiset i samme nyanse.

Les mer
Smakfull Røroshytta i Trysil