Kjøkkeninspirasjon

Går du med en drøm om et nytt kjøkken, og er på utkikk etter kjøkkeninspirasjon for 2021? På denne siden samler vi nyttige tips og ideer til ditt nye drømmekjøkken.

Hvordan velge riktig kjøkken?

På kjøkkenet er ingen dag lik den andre. Her samles både liten og stor, få og mange, til hverdag og fest. Og fordi dine ønsker og behov er unike, er Os Kjøkken tilpasset akkurat deg.

Ved å velge et skreddersydd kjøkken fra Os Trekultur, står du helt fritt til hvordan du vil planlegge ditt nye kjøkken. Hos oss spiller det ingen rolle om et kjøkkenskap er 60 cm eller 62,4 cm – vi snekrer alt på mål tilpasset rommet.

Hos oss velger du løsningene selv. Du vil få et kjøkken som er tilpasset dine omgivelser hjemme.

Kjøkken uten overskap

De siste årene har trenden gått mer og mer i retning av flere skuffer, og færre overskap. Ved å kutte ut overskapene får du en luftigere følelse, og kan uttrykke mer personlighet i form av veggfarger, tapet osv på kjøkkenet. Vi har levert mange kjøkkenløsninger uten overskap, og sammen med kunden tegner vi akkurat ditt drømmekjøkken.

Det finnes mange smarte og kreative løsninger for oppbevaring selv om man har et kjøkken uten overskap. Du kan for eksempel velge å ha åpne hyller, underskap eller knagger på veggen.

Kjøkken uten overskap

Se hvordan et kjøkken blir til


Velg riktig benkeplate til kjøkkenet

Det kan være vanskelig å velge rett benkeplate når du skal kjøpe nytt kjøkken. Benkeplaten spiller en stor rolle i helhetsinntrykket av kjøkkenet.

Os Trekultur tilbyr mange ulike typer benkeplater, men vi slår jo selvfølgelig et slag for naturmaterialer som heltre (eik og furu), granitt og skifer. Vi leverer også mange benkeplater i Silestone, som er et komposittmateriale som tåler det meste!

Ved å velge en oljet benkeplate i heltre, får du et naturlig uttrykk der du bevarer treets varme egenskaper.

Velger du derimot en eik benkeplate som er beiset og lakkert, beholder du varmen som heltre tilfører kjøkkenet, men har en nærmest vedlikeholdsfri benkeplate.

Tips til farger på kjøkkenet

Tiden da alle ville ha hvitt kjøkken er forbi. For noen år siden ble det flere grå kjøkken, men nå våger kjøkkenkundene å velge mer farger på kjøkkenet. Vi maler alle kjøkkeninredninger for hånd, og da kan du som kunde velge fritt blant alle NCS-farger.
De aller fleste kjøkken maler vi med Lady Supreme Finish fra Jotun. De populære fargene fra Farrow & Ball kan også blandes i malingen fra Jotun.

Tips til to fine blå-nyanser på kjøkkenet er Deco Blue fra Jotun og Railings fra Farrow & Ball.
Selv har vi en forkjærlighet for grønne kjøkken, hva med å male kjøkkeninredningen i den mørkegrønne Timian fra Jotun? Eller hva med den lyse delikate Krydderurt, også denne fra Jotun?
Vil du være litt mer vågal? Hva med å male kjøkkenfrontene i den herlige rosafargen Savanna Sunset?

Kjøkkeninspirasjon til et lite kjøkken

Har du et lite kjøkken? Desto større grunn til å velge et skreddersydd kjøkken! Da kan du få et nytt kjøkken som er helt tilpasset til rommet. Det er utrolig hvor mye du kan få plass til selv med et lite kjøkken. Med god planlegging får du plass til både benkeskap, overskap, innebygde hvitevarer og en lekker benkeplate på kjøkkenet.

Et skreddersydd kjøkken vil skape kreative løsninger som utnytter all plassen du har til rådighet. Du vil få mer plass til oppbevaring uten at kjøkkenet føles trangt.

Idéer til kjøkkenet i 2021

I tillegg til å gå for et kjøkken uten overskap, og male kjøkkenet i en litt mer spenstig farge, finnes det også andre tips for å få drømmekjøkkenet i 2020!
Velg kjøkkenvask og armatur i f.eks. kobber eller messing. Tapwell har mange lekre varianter! Dette er kjempelekkert både sammen med benkeplate enten i granitt eller marmor. Begge deler leveres av vår gode samarbeidspartner Mur & Sten Design på Oppdal.

For å fullføre kjøkkenstilen med kobber eller messing, velg samme materiale på håndtak og knotter. Sjekk utvalget hos vår leverandør Nibu her.

Hva med spisebordet?

Et flott kjøkken fortjener også et flott spisebord. Hva med et spisebord av senvokst malmfuru? Vi kan tilby bord med opptil en halv meter brede bordplanker.

Vi har sju ulike spisebord-modeller, men ønsker du noe helt eget, så lager vi gjerne det. Alle våre spisebord blir laget på mål, slik at du kan få i akkurat den størrelsen du ønsker. Avlangt spisebord, kvadratisk spisebord, rundt spisebord – valget er ditt!

Se våre fantastiske spisebord her.

Bilder som gir deg inspirasjon

Både på våre nettsider, i sosiale medier (Facebook og Instagram) og på vår Flickr-profil har vi lagt ut mange bilder av kjøkken vi har levert de seneste årene. Vi legger jevnlig ut nye bilder, så følg med for mer inspirasjon til kjøkkeninnredning og akkurat ditt drømmekjøkken!

Lyst på mer inspirasjon? Se soverom inspirasjon.

Os Trekultur logo

Last ned eller få tilsendt vår katalog

Du velger selv om du vil laste ned katalogen digitalt eller få den tilsendt rett hjem til deg – helt kostnadsfritt

Mer inspirasjon

I enden av Norangsfjorden ligger et av Europas mest herskapelige hotell. Hotel Union Øye åpnet allerede i 1891, og våren 2022 åpnet hotellet på nytt etter omfattende renoveringer. Her har vi på Os Trekultur levert flere spesialbygde senger, bord, benker og Os-gulvet.

Les mer
Hotel Union Øye

Velkommen inn i denne lune Røroshytta i Trysil, der kunden har valgt en enhetlig stil på alle innredninger vi på Os Trekultur har levert. Både kjøkken, senger og skap er holdt i samme dempede grønntone. For å binde det sammen med de beisede tømmerveggene, er topp- og bunnlister beiset i samme nyanse.

Les mer
Smakfull Røroshytta i Trysil