Renovert kjøkken på Høvik

Stor forandring i huset fra 1928

Eierne hadde allerede gjort mye forandringer i det flotte huset fra 1928, men nå stod kjøkkenet for tur.
Tidligere var kjøkkenet ganske langt og smalt, og en vegg stengte av mot spisestuen.

Kjøkkenet før

Før var det en vegg mellom kjøkkenet og spisestuen, som førte til at kjøkkenet opplevdes som smalt og trang.

Kjøkkenet etter

Veggen til spisestuen er fjernet, og rommet fikk et helt nytt uttrykk.

Lysegrønt kjøkken fra Os Trekultur

Kjøkkenet fra oss på Os Trekultur er plassbygd (som alle våre innredninger), og er tilpasset etter rommet. Hos oss har vi ingen ferdige seksjoner, der du som kunde må forholde deg til standardmål på 60 cm, 80 cm, 40 cm osv. Om rommet krever det, så lager vi en skuffeseksjon med 64,7 cm.

Hos oss kan du velge farge helt fritt. Her har kunden gått for en nydelig lys grønn farge, som går veldig godt sammen med den lune blå-nynsen på veggene.

Kjøkkenøy med vinskap

På fremsiden av kjøkkenøya har vi bygd inn et integrert vinskap fra Witt

Legg også merke til det innholdsrike matskapet i bakgrunnen
(les mer om dette lenger ned i artikkelen)

Kunden har valgt en kombinasjon av håndtak og knotter i Graf Big serien fra BeslagDesign i messing.
 
Dette er en serie i industriell design med gripevennlig design.

BeslagDesign Graf Big Knott

Marmor benkeplater

Bianco Carrara C er lysere valg av verdens mest kjente marmor. Den klassiske, lyse italienske marmoren har vært selve kjennetegnet på luksus og eleganse siden antikkens tid, og er like populær i dag. Den lysegrå bakgrunnen brytes av mørkere linjer og er unik på hver benkeplate.

Benkeplater laget av Bianco Carrara-marmor er perfekte sammen med både lyse og mørke kjøkkeninnredninger. Gjennom å velge en benkeplate fra Bianco Carrara, skaper du et tidløst kjøkken eller baderom – denne steinen lyser opp i ethvert rom!

Benkeplate i marmor

Legg merke til hvordan kunden har valgt å matche messing-håndtakene med kjøkken-armatur i messing fra Tapwell, og også matchende messing-detaljer i den underlimte vasken fra Lavabo.

Før, underveis og etter

Før og etter bilder av kjøkken inspirerer. Se hvilken forskjell det ble med å ta ned veggen mellom kjøkkenet og spisestuen, og da få plass til en stor kjøkkenøy, med plass til barstoler på fremsiden.

Matskap

Bak dobbelt-dørene på det store høyskapet skjuler det seg et praktisk matskap. På innsiden av skapdørene er det "krydder-hyller" med god plass til krydder, teposer og småglass. Nederst i skapet er det 4 innvendige skuffer, og øverst i skapet er det hyller for god oppbevaring av f.eks tørrmat.

Lukket matskap

I skapet har vi også installert vertikale LED-lyslister, som er koplet sammen med sensorer. På denne måten skrus lyset automatisk på når en åpner opp en av dørene.

Beslag til kjøkkenmaskinen

Er du utkikk etter en smart oppbevaring av kjøkkenmaskinen? Kjøkkenmaskinen er et utrolig anvendelig redskap på kjøkkenet, men tar stor plass på kjøkkenbenken, og er tung å løfte frem og tilbake fra et skap eller en bod.
Ved å installere et kjøkkenmaskin-beslag i et benkeskap, kan du ved et enkelt håndgrep heve kjøkkenmaskinen opp til arbeidshøyde.

Bora - koketoppen med integrert ventilator

Når du som kunde velger å ha koketoppen på kjøkkenøya, så vil du gjerne ha et kjøkken som inviterer til sosial matlaging. Flere og flere får nå øynene opp for koketoppene med integrert benkeventilator. Slik at du slipper å ha en stor ventilator hengende ned rett i ansiktshøyde.


Les hva Bora selv skriver om sine koketopper:
BORA Pure overbeviser – ikke bare med designet, ikke bare i alle tester hvor den er med, men også i alle private kjøkken som har glede av den. Avtrekket justeres automatisk – hvis du ønsker. Du kan fokusere fullt og helt på det du liker best, nemlig å trylle frem nydelig mat. Den optimale effekten og den ekstremt stillegående motoren gjør at du knapt hører ventilatoren – den blir faktisk overdøvet av boblingen og fresingen fra maten.


Les mer om Bora Pure her

Hvordan utnytte plassen på ukurante steder og vinkler?

Ved å velge et skreddersydd kjøkken, kan innredningen tilpasses rommet akkurat slik som DU ønsker det.

I dette rommet var det en gammel mur som ikke kunne rives, og som bygde litt ut i rommet der kunden ønsket høyskap på hele veggen.

Løsningen? Vi bygde et grunnere skap, med innvendige hyller, der kunden fikk plass til vinglass, saftflasker, termoser etc.


Tusen takk for oppdraget - utrolig moro å få være med på reisen til et nytt og funksjonelt kjøkken i et gammelt hus!

Mer inspirasjon

I enden av Norangsfjorden ligger et av Europas mest herskapelige hotell. Hotel Union Øye åpnet allerede i 1891, og våren 2022 åpnet hotellet på nytt etter omfattende renoveringer. Her har vi på Os Trekultur levert flere spesialbygde senger, bord, benker og Os-gulvet.

Les mer
Hotel Union Øye

Velkommen inn i denne lune Røroshytta i Trysil, der kunden har valgt en enhetlig stil på alle innredninger vi på Os Trekultur har levert. Både kjøkken, senger og skap er holdt i samme dempede grønntone. For å binde det sammen med de beisede tømmerveggene, er topp- og bunnlister beiset i samme nyanse.

Les mer
Smakfull Røroshytta i Trysil