Skap ditt eget Chalet

Chalet, hytte, fritidsbolig...

Kjært barn har mange navn. De seneste årene har chalet-stilen inspirert flere og flere også her til lands. Vi kikker gjerne på skidestinasjonene i Alpene der ordet stammer fra. Men også fra populære ski-destinasjoner i USA, f.eks Aspen. Der brukes ofte begrepet Mountain Logde om denne stilen.

Hva er egentlig chalet?
Chalet er hovedhuset på en sveitsisk bondegård, og kjennetegnes ofte ved sitt brede, kraftig formede og utadvendte gavlparti. Det er bygget i treverk med slakt hellende saltak, gjerne markant utkraget fra veggene på alle husets sider. Gårdens uthus ligger gjerne under samme tak, som en forlengelse av våningshuset.

Bygningstypen stammer fra Alpene, men i dag brukes betegnelsen chalet om seterhus, sportsstuer og fritidsboliger også andre steder i verden, gjerne i populære skidestinasjoner.

I denne hytta på Geilo har Øen Hyttebygg satt opp en kraftig plassbygd beis med tømmertopp, og skifer-stein.

For å fullbyrde chalet-stilen, har kunden valgt vårt kraftige Os-gulv med børstet overflate. På denne måten kommer tre-strukturen ekstra godt frem. Og ved å påføre pigmentert dekorvoks fra Osmo, får treverket en utrolig levende overflate.

Chalet-stilen kjennetegnes ofte ved at både vegger og innredning er beiset i naturlige og varme brun-toner.

Her en baderomsinredning vi har levert til en hytte på Kvitfjell i heltre eik, med elvesteinsvasker som er med og skaper det rustikke uttrykket.

Chalet-stilen kjennetegnes ofte ved at både vegger og innredning er beiset i naturlige og varme brun-toner.

Her en baderomsinredning vi har levert til en hytte på Kvitfjell i heltre eik, med elvesteinsvasker som er med og skaper det rustikke uttrykket.

Et annet ord som brukes om hytter i chalet-stil er også lodge, eller mountain lodge.

Her har vi levert plassbygd hylleløsning til biblioteket/koserommet/stua til en ny-restaurert hytte på Kvitfjell. Tidligere var det kjøkken i dette rommet, men kunden ønsket et ekstra stuerom med høy kosefaktor!

I løpet av pandemien med Covid-19 har flere og flere fått opp øynene for hjemmekontor. Og hvorfor ikke ta med hjemmekontoret på hytta? Vi på Os Trekultur skreddersyr løsninger til hjemmekontoret på hytta, helt tilpasset rommet og dine behov og ønsker.

Hva er vel et chalet eller mountain logde uten en garderobe? Her har vi laget en garderobeløsning som går fra vegg, med både sittebenker, garderobeskap, som gir god plass til både langrenns- og alpinklærne.

Hva med å innrede et rom til ski-garderobe? Her har vi levert plassbygd innredning i børstet og beiset heltre til en hytte i Mountain Logde stil  øverst i Trysilfjellet.

Skap fra Os trekultur

Hva med å innrede et rom til ski-garderobe? Her har vi levert plassbygd innredning i børstet og beiset heltre til en hytte i Mountain Logde stil øverst i Trysilfjellet.

En smal gang kan enkelt forvandles til både en effektiv oppbevaringsplass og en koselig sitteplass.

På denne hytte på Geilo har vi laget integrerte garderobeskap med låvedørs-inspirerte garderobedører, og sittebenk med romslig skuff under.

Med å tilføre organiske materialer i stoff-valget, fullfører du den koslige chalet-stilen.

Vi håper at du her på denne siden fant litt inspirasjon til hvordan du kan skape din egen chalet- eller mountain logde stil på hytta di. Og vi på Os Trekultur hjelper deg gjerne med å fullføre dine drømmer.
Ta kontakt med oss her eller bestill vår nye katalog her

Mer inspirasjon

I enden av Norangsfjorden ligger et av Europas mest herskapelige hotell. Hotel Union Øye åpnet allerede i 1891, og våren 2022 åpnet hotellet på nytt etter omfattende renoveringer. Her har vi på Os Trekultur levert flere spesialbygde senger, bord, benker og Os-gulvet.

Les mer
Hotel Union Øye

Velkommen inn i denne lune Røroshytta i Trysil, der kunden har valgt en enhetlig stil på alle innredninger vi på Os Trekultur har levert. Både kjøkken, senger og skap er holdt i samme dempede grønntone. For å binde det sammen med de beisede tømmerveggene, er topp- og bunnlister beiset i samme nyanse.

Les mer
Smakfull Røroshytta i Trysil