Drømmekjøkken på Askøy

Fra 90-talls kjøkken til klassisk kjøkken

Paret bygde huset på Askøy utenfor Bergen på 90-tallet, og nå kjente de at tiden var moden for å oppgradere kjøkkenet til en mer klassisk look.

Kjøkkenet som var i huset fra før, var et helt normalt IKEA-kjøkken som godt kunne ha fungert flere år til. Men kjøkkenet manglet særpreg, og manglet det der lille ekstra for å få det skikkelig hjemmekoselig.


Sjekk ut forskjellen fra før til etter!
Fra kjedelig hvitt kjøkken, har kunden valgt den nydelige gyldne grønntonen Timian fra Jotun på selve kjøkkeninnredningen.
Fra koketopp og ventilator i hjørnet, og ovnene i høyskap, har kunden investert i en utrolig lekker komfyr fra La Cornue. Vi liker jo egentlig at våre kjøkken får være blikkfanget i rommet - men denne gangen er det helt greit at denne ovnen får ta hovedrollen.


Sjekk ut denne fine løsningen for matskapet. Med innvendige skuffer lengst ned der tørrmaten får plass, og åpne hyller ovenfor (med blant annet plass til kundens kaffemaskin). På innsiden av døren har vi laget en krydderhylle, der du får full oversikt over alle krydderglassene dine. Alle fronter og synlige sider er laget i heltre furu. Men alle skuffekasser, og også innmaten i matskapet har vi laget i oljet eik for prikken over i-en.

I tillegg har vi også laget sinkede hjørner på skuffekassene for den den lille ekstra eksklusive følelsen på kjøkkenet.

Benkeplaten i marmor går godt sammen med messingdetaljene på dette kjøkkenet.

Kundene ønsket et kjøkken med minst mulig overskap. Men likevel kan det være greit å ha ett overskap for plass til glass og kopper. Et smart grep for at overskapet ikke skal bli så ruvende, er å male det i samme farge som veggen. I dette kjøkkenet er veggene og overskapet malt i Jotun Granskygge.

Håndtak med karakter
Disse håndlagde håndtakene og skålhåndtakene har kunden selv bestilt gjennom fra det DeVol i England.
Og om du tar en ekstra titt på luftegitteret under det innebygde kjøleskapet (ved siden av matskapet), så er også dette i samme utførelse som håndtakene - "It's all in the details*.

Benkeplate i marmor
Kunden ville ha natur-materialer i hele kjøkkenet, også på benkeplaten. Så her har kunden valgt en benkeplate i nydelig Carrara-marmor. Sammen med en underlimt porselensvask, gir det kjøkkenet en klassisk og tidløs look.

Ovenen fra La Cornue blir et naturlige midtpunkt

Smarte hyller

Legg merke til de smarte hyllene på innsiden av grue-løsningen rundt komfyren. Her har vi felt inn smekre messing-stenger  for smart oppbevaring av små-ting som ikke ramler ut av hyllene.

Fra sterilt til lunt

Vi har egne montører som reiser rundt og monterer de aller fleste kjøkken (og andre innredninger) som vi leverer. Men dette paret var handy, og monterte kjøkkenet selv. I tillegg har de også gjort en formiddabel jobb med å legge nye fliser (fra Sekelskifte) på gulvet, bygd inn ventilatoren, nytt tak, malt alle vegger + + +
Vi synes det er utrolig stas når kunden legger ned hele sin sjel i oppussingen av huset, og virkelig får vårt kjøkken til å skinne.
Tusen takk for at vi fikk komme og fotografere det ferdige kjøkkenet, og ikke minst tusen takk for at vi fikk levere Os-kjøkken til det flotte huset deres ute på Askøy.

Ta gjerne en kikk på våre kjøkkensider om du ønsker enda mer kjøkken-inspirasjon.

Mer inspirasjon

I enden av Norangsfjorden ligger et av Europas mest herskapelige hotell. Hotel Union Øye åpnet allerede i 1891, og våren 2022 åpnet hotellet på nytt etter omfattende renoveringer. Her har vi på Os Trekultur levert flere spesialbygde senger, bord, benker og Os-gulvet.

Les mer
Hotel Union Øye

Velkommen inn i denne lune Røroshytta i Trysil, der kunden har valgt en enhetlig stil på alle innredninger vi på Os Trekultur har levert. Både kjøkken, senger og skap er holdt i samme dempede grønntone. For å binde det sammen med de beisede tømmerveggene, er topp- og bunnlister beiset i samme nyanse.

Les mer
Smakfull Røroshytta i Trysil