Harmonisk kjøkken med marmor

Harmonisk kjøkken med marmor

Her snakker vi "total-makeover"! Huseierne hadde kjøpt huset i Asker for noen år siden, men ønsket nå endelig å ta fatt på kjøkkenet.
I januar 2019 var vi på befaring, og tok samtidig mål av rommet. De hadde på forhånd bestemt seg for å utvide rommet, ved å fjerne et lite kott, samt en mur-vegg/gang i midten av rommet.

Kunden hadde klare ønsker om hvordan de ville at sitt nye kjøkken skulle bli. Siden kjøkken fra Os Trekultur snekres på mål i heltre, ønsket de også å gå for naturlige materialer på benkeplatene. Så her ble det Carrara marmor på selve kjøkkenet, og en oljet heltre eik benkeplate på kjøkkenøya.

Kjøkkenet før
Et godt kjøkken, men med mange kroker og vinkler. Dessuten hindret murveggen med glasshyllene til høyre i bildet å få et større kjøkken.

Kjøkkenet ETTER
Når "mur-kolossen" ble revet, måtte det likevel være igjen en stolpe pga bærevegg. Til denne stolpen har vi laget tre-paneler i samme utførelse som kjøkkenet.
Kjøkkenøya ser kanskje ikke så stor ut på bildet, men her får eierne god plass både til 6 sitteplasser og oppbevaring med 2,6 meter lengde, og 1,2 meter bredde.

Legg merke til vinskapet lengst til høyre. Dette er et innebygd vinskap fra Miele, der vi har satt på vår egen tre-ramme rundt glassdøren, slik at vinskapet glir godt inn i resten av kjøkkenet.

Kjøkkenet er malt i "Studio Green" fra Farrow & Ball, en dyp mørk grønn farge. Eierne har også valgt å male øvrige vegger i kjøkkenet i samme farge, for en harmonisk helhet.

Kjøkkenfargen endrer karakter helt etter hvilket lys som er i rommet. Under visse omstendigheter kan fargen oppleves nesten som svart, og enkelte tilfeller nesten mot den blå fargeskalaen.
Men det er en helt nydelig mørk grønn farge, som virkelig løfter frem resten av interiøret.

Ved kokesonen har eierne valgt å gjøre kjøkkeninnredningen noe dypere. Både for å gjøre kjøkkenet litt mer spennende, men også får å få plass til en hylle bak koketoppen, der friske krydder og urter har sin naturlige plass.

Legg også merke til de smarte hyllene på innsiden av gruen, for smart oppbevaring av oljer, krydder osv.

Den innebygde ventilatoren er fra Fjäråskupan, og er hele 116 cm bred. Ved å øke bredden på gruen, skapes det et mer majestetisk uttrykk.

Benkeplate i 30 mm tykk Carrara-marmor, levert av vår dyktige samarbeidspartner Mur & Sten Design på Oppdal.

Kjøkken før: Mange overskap, og mange vinkler skapet et rotete uttrykk på kjøkkenet

Ved å male overskap og grue-løsning i samme farge som veggen (og som resten av kjøkkenet), skapes det nesten en illusjon om at det ikke er noen overskap i det hele tatt.

Benkeplaten i Carrara marmor er utrolig lekker sammen med kjøkkenarmatur i messing fra Tapwell, og underlimt vask i porselen fra Blanco.

Harmonisk kjøkken

Benkeplaten i Carrara marmor er utrolig lekker sammen med kjøkkenarmatur i messing fra Tapwell, og underlimt vask i porselen fra Blanco.

Før hadde kjøkkenet mye overskap, noe som gir ett litt "tungt" uttrykk, til tross for den lyse fargen på kjøkkenet.

Med kun ett vitrineskap som overskap på denne delen av kjøkkenet, oppleves kjøkkenet mer elegant og lettere.

Benkeplaten på kjøkkenøya er i heltre eik, og oljet med svart dekorvoks fra Osmo. Gulvet i checvron-mønster har fått samme behandling av gulv-leggerne.

Tusen takk for oppdraget, og ikke minst tusen takk for at vi fikk komme og fotografere det nye flotte kjøkkenet deres.

Mer inspirasjon

I enden av Norangsfjorden ligger et av Europas mest herskapelige hotell. Hotel Union Øye åpnet allerede i 1891, og våren 2022 åpnet hotellet på nytt etter omfattende renoveringer. Her har vi på Os Trekultur levert flere spesialbygde senger, bord, benker og Os-gulvet.

Les mer
Hotel Union Øye

Velkommen inn i denne lune Røroshytta i Trysil, der kunden har valgt en enhetlig stil på alle innredninger vi på Os Trekultur har levert. Både kjøkken, senger og skap er holdt i samme dempede grønntone. For å binde det sammen med de beisede tømmerveggene, er topp- og bunnlister beiset i samme nyanse.

Les mer
Smakfull Røroshytta i Trysil