Lev landlig på Hamar

Landlig kjøkken i hus fra 1850

Datteren tok med seg samboer og barn, og flyttet hjem til familiegården rett utenfor Hamar, etter å ha bodd flere år i Asker.
Helt tilfeldig kom hun over en annonse fra Os Trekultur i magasinet
Lev Landlig. 

Resultatet ble et lyst og romslig kjøkken, akkurat slik kundene ønsket seg. Alle skap er plassbygd, slik at rommet utnyttes på best mulig måte. Først var planen å beholde kjøkkenet som to rom, men kunden (og vi!) ble veldig fornøyd med at de fikk flyttet rør som lå i veggen, slik at kjøkkenet ble ett stort rom.

Kjøkkenet er plassert langs begge veggene i kjøkkenet. På veggen til venstre er det oppvasksone med stor og praktisk oppvaskkum. Under oppvaskkummen er det rikelig med plass til kildesortering. I en familie med tre barn, er det kjekt å ha to oppvaskmaskiner - så slipper du oppvask på kjøkkenbenken til døgnets alle tider. Videre nedover venstre siden er det høyskapsrekke med innebygd kjøleskap, matskap, og aller lengst bort innebygd vinskap.

Ovenfor oppvaskbenken er det åpne hyller som skaper et luftigere uttrykk enn overskap.

Langs høyresiden av kjøkkenet er det store og romliste skuffer, og aller lengst bort en vitrineskap ovenpå benkeplaten. Kjøkkenets midtpunkt er også plassert her, nemlig den 110 cm brede komfyren fra Falcon.

Legg merke til den lekre ventilatoren fra Røroshetta som er lakkert i samme farge som veggen. Og med integrert komfyrvakt er sikkerheten på plass. Grue-modellen fra Røroshetta er 80 cm i standard-bredde, men de produserer også på spesialmål. Så her er hetten laget like bred som komfyren.

De åpne hyllene på hver side av ventilatoren har samme form på hylleknektene på motsatt side av kjøkkenet.

Under oppvaskbenken er det laget en åpen nisje med uttrekk for kjøkken-håndklær.

 I denne elegante komfyren har kunden både vanlig stekeovn, dampovn, grill og varmeskuff. Og i tillegg til det 5 kokesoner på induksjonstoppen.

Både fronter, skrog og skuffekasser er selvfølgelig laget i heltre

Både fronter, skrog og skuffekasser er selvfølgelig laget i heltre

Vi på Os Trekultur kan levere et uendelig antall typer håndtak og knotter. Vi kan skaffe både fra Beslagdesign,
R. Bergersen og Nibu.

På dette kjøkkenet er det brukt en kombinasjon av knotter og håndtak i messing, begge deler levert av Beslagdesign.

Kunden ønsket en benkeplate i marmor, men ekte marmor er et meget porøst materiale som fort kan bli skadet ved vanlig bruk. Ved å velge en benkeplate i Silestone fikk kunden en mer motstandsdyktig benkeplate som i stor grad tåler både flekker og varme.

Les mer om Silestone-benkeplater her


Tusen takk for  at vi fikk levere kjøkken til det flotte huset deres fra 1850!


Mer inspirasjon

I enden av Norangsfjorden ligger et av Europas mest herskapelige hotell. Hotel Union Øye åpnet allerede i 1891, og våren 2022 åpnet hotellet på nytt etter omfattende renoveringer. Her har vi på Os Trekultur levert flere spesialbygde senger, bord, benker og Os-gulvet.

Les mer
Hotel Union Øye

Velkommen inn i denne lune Røroshytta i Trysil, der kunden har valgt en enhetlig stil på alle innredninger vi på Os Trekultur har levert. Både kjøkken, senger og skap er holdt i samme dempede grønntone. For å binde det sammen med de beisede tømmerveggene, er topp- og bunnlister beiset i samme nyanse.

Les mer
Smakfull Røroshytta i Trysil