Restaurering av gamle hus

Restaurering av gamle hus

I gamle hus er det sjeldent at alle vinkler er 90 grader. Og i gamle dager tok ikke husbyggerne hensyn til at kjøkken skal passe på standard-seksjoner. Siden alle våre møbler tilpasses rommet det skal stå i, får du kjøkken og andre innredninger som passer perfekt inn i rommet. Våre malere har god kunnskap til både nye og gamle maleteknikker, slik at innredningene smelter inn i resten av interiøret.

Du tror kanskje at det er bildet ovenfor som er skjevt, men det er ikke tilfellet. Om du ser på bua oppunder taket i dette huset, forstår du ganske raskt at her hadde det vært vanskelig å montere et kjøkken fra en standard kjøkken-leverandør.

Med et flere hundre år gammelt hus, var det litt av en utfordring å finne et kjøkken som passet til huset. Hos Os Trekultur fikk vi laget akkurat det kjøkkenet vi ville ha. De lagde til og med spesial-stolper ved grua til komfyren - noe som virkelig setter prikken over i-en på vårt kjøkken.

Gårdseier

Skedsmo

Midt på veggen troner komfyren fra Falcon som et smykke i rommet. På veggene har kunden valgt å bruke dempede og lune blåtonen Kveldshimmel fra Jotun.

Små detaljer er med på å sette tonen i rommet.
Her på vegghyllen har kunden valgt å ha en liten sukkerbitlist på hyllekanten, og sirlig utskjærte hylleknekter.

Oppbevaring kan en aldri få nok av i et kjøkken. Bak disse høyskaps-dørene skjuler det seg et innebygd kjøleskap til venstre. Og til høyre er det et smart uttrekkbart matskap, der du får full oversikt over innholdet i skapet.

Vi håper at du gjennom smakebiten av dette restaurerte kjøkkenet på en gammel gård har fått litt inspirasjon til hvordan du ønsker at akkurat ditt nye kjøkken skal bli!

Mer inspirasjon

Her snakker vi «total-makeover»! Huseierne hadde kjøpt huset for noen år siden, men ønsket nå endelig å ta fatt på kjøkkenet. Ved å utvide rommet fikk de et utrolig flott rom.

Les mer
Harmonisk kjøkken med marmor

Til dette lille småbruket i Bamble i Telemark tok eierne kontakt med oss i første hånd om kjøkken. Det endte opp med både kjøkken, bad og vaskerom i dette gamle trehuset.

Les mer
Småbruk til inspirasjon

På denne hytta i skjærgården utenfor Lillesand har eierne skapt sitt eget lille Sørlands-paradis. Vi var så heldig at vi fikk levere plassbygd kjøkken, senger og skap til denne flotte hytta.

Les mer
Sørlandsdrømmen