Restaurering av gamle hus

Restaurering av gamle hus

I gamle hus er det sjeldent at alle vinkler er 90 grader. Og i gamle dager tok ikke husbyggerne hensyn til at kjøkken skal passe på standard-seksjoner. Siden alle våre møbler tilpasses rommet det skal stå i, får du kjøkken og andre innredninger som passer perfekt inn i rommet. Våre malere har god kunnskap til både nye og gamle maleteknikker, slik at innredningene smelter inn i resten av interiøret.

Du tror kanskje at det er bildet ovenfor som er skjevt, men det er ikke tilfellet. Om du ser på bua oppunder taket i dette huset, forstår du ganske raskt at her hadde det vært vanskelig å montere et kjøkken fra en standard kjøkken-leverandør.

Med et flere hundre år gammelt hus, var det litt av en utfordring å finne et kjøkken som passet til huset. Hos Os Trekultur fikk vi laget akkurat det kjøkkenet vi ville ha. De lagde til og med spesial-stolper ved grua til komfyren - noe som virkelig setter prikken over i-en på vårt kjøkken.

Gårdseier

Skedsmo

Midt på veggen troner komfyren fra Falcon som et smykke i rommet. På veggene har kunden valgt å bruke dempede og lune blåtonen Kveldshimmel fra Jotun.

Små detaljer er med på å sette tonen i rommet.
Her på vegghyllen har kunden valgt å ha en liten sukkerbitlist på hyllekanten, og sirlig utskjærte hylleknekter.

Oppbevaring kan en aldri få nok av i et kjøkken. Bak disse høyskaps-dørene skjuler det seg et innebygd kjøleskap til venstre. Og til høyre er det et smart uttrekkbart matskap, der du får full oversikt over innholdet i skapet.

Vi håper at du gjennom smakebiten av dette restaurerte kjøkkenet på en gammel gård har fått litt inspirasjon til hvordan du ønsker at akkurat ditt nye kjøkken skal bli!

Mer inspirasjon

I enden av Norangsfjorden ligger et av Europas mest herskapelige hotell. Hotel Union Øye åpnet allerede i 1891, og våren 2022 åpnet hotellet på nytt etter omfattende renoveringer. Her har vi på Os Trekultur levert flere spesialbygde senger, bord, benker og Os-gulvet.

Les mer
Hotel Union Øye

Velkommen inn i denne lune Røroshytta i Trysil, der kunden har valgt en enhetlig stil på alle innredninger vi på Os Trekultur har levert. Både kjøkken, senger og skap er holdt i samme dempede grønntone. For å binde det sammen med de beisede tømmerveggene, er topp- og bunnlister beiset i samme nyanse.

Les mer
Smakfull Røroshytta i Trysil