Heltre

Heltre – et tidløst bærekraftig materiale

Leter du etter produkter i heltre? På denne siden samler vi informasjon om både benkeplate i heltre, heltre furugulv (Os-gulvet), spisebord heltre og ikke minst kjøkken i heltre.

Heltre benkeplate

Det kan være vanskelig å velge rett benkeplate når du skal kjøpe nytt kjøkken. Benkeplaten spiller en stor rolle i helhetsinntrykket av kjøkkenet.

Os Trekultur tilbyr  mange ulike typer benkeplater, men vi slår jo selvfølgelig et slag for naturmaterialer som heltre (eik og furu), granitt og skifer. 

Heltre benkeplater er et levende materiale tilfører kjøkkenet et organisk preg. Heltre benkeplater varierer i struktur og farge, også innenfor de samme tresortene. Heltre benkeplater leverer vi som regel i 30 eller 40 mm tykkelse, men vi kan også spesialprodusere tykkere benkeplater.  

Ved å velge en oljet benkeplate i heltre, får du et naturlig uttrykk der du bevarer treets varme egenskaper.

Velger du derimot en eik benkeplate som er beiset og lakkert, beholder du varmen som heltre tilfører kjøkkenet, men har en nærmest vedlikeholdsfri benkeplate.

PS: Vi leverer også benkeplater i andre materialer, som f.eks SilestoneDekton og Corian.

Benkeplate i heltre furu, som er børstet for å få frem maksimal tre-struktur. Benkeplaten er beiset i ønsket nyanse, og matt-lakkert for enkelt vedlikehold. Kjøkken i heltre, plassbygget etter kundens ønskemål i hytte fra Røroshytta.

Benkeplate i heltre furu, som er børstet for å få frem maksimal tre-struktur. Benkeplaten er beiset i ønsket nyanse, og matt-lakkert for enkelt vedlikehold. Kjøkken i heltre, plassbygget etter kundens ønskemål i hytte fra Røroshytta.

Heltre kjøkken

Alle kjøkken fra Os Trekultur leveres i heltre. Vi bruker heltre furu både i skrog og fronter. Om ønskelig, kan vi også levere fronter i heltre eik.

Mange kjøkkenprodusenter hevder at de leverer kjøkkeninnredning i heltre, men når en sjekker opp denne påstanden nærmere, viser det seg ofte at det kun er frontene som er i heltre.
Vi synes at tre er et bedre materiale enn sponplater også i skrogene. Hos oss slipper du å betale ekstra for heltre – det er vår standard. Selvfølgelig er også full-uttrekk og demping på alle skuffer og dører standard hos oss.

Fronter i heltre furu eller eik veier en hel del, og ved å feste disse frontene i mer porøse materialer som f.eks sponplater, risikerer du at kjøkkenet får kortere levetid.

Ved å levere hele kjøkkenet i heltre, får du et et kjøkken som holder i mange år, og dermed også et mer bærekraftig kjøkken.
Vi på Os Trekultur følger selvfølgelig trender som alle andre, men vi er samtidig opptatt at at du som kunde skal få et solid, tidløst og ekte heltre kjøkken.

Ved å velge et skreddersydd kjøkken fra Os Trekultur, står du helt fritt til hvordan du vil planlegge ditt nye kjøkken. Hos oss spiller det ingen rolle om et kjøkkenskap er 60 cm eller 62,4 cm – vi snekrer alt på mål tilpasset rommet.

Hos oss velger du løsningene selv. Du vil få et kjøkken som er tilpasset dine omgivelser hjemme eller på hytta.

Skreddersydd kjøkken i heltre, malt i nydelig mørkeblå nyanse (Railings fra Farrow & Ball).

Spisebord heltre

Et flott kjøkken fortjener også et flott spisebord i heltre. Hva med et spisebord av senvokst malmfuru? Vi kan tilby bord med opptil en halv meter brede bordplanker, og lengde opptil 5 meter.

De fleste spisebordene våre er i heltre furu, men vi kan også lage spisebord i heltre eik.

Vi har sju ulike spisebord-modeller, men ønsker du noe helt eget, så lager vi gjerne det. Alle våre spisebord blir laget på mål, slik at du kan få i akkurat den størrelsen du ønsker. Avlangt spisebord, kvadratisk spisebord, rundt spisebord – valget er ditt!

Se våre fantastiske spisebord i heltre her

Spisebord heltre furu, her Hafjell-spisebord. Behandlet med Osmo Dekorvoks.
På gulvet er det Os-gulv i topp/rot-format.

Gulv heltre

Er du på utkikk etter gulv i heltre furu? Os-gulvet lages av saktevokst norsk malmfuru. Vi bruker bare den største og eldste skogen, og enkelte av trærne kan være opptil 300 år gamle.
Det er naturen selv som bestemmer hvordan det tradisjonsrike Os-gulvet skal se ut, for bordenes størrelse er avhengig av dimensjonen på treet.

Med kjærlighet til naturen, lager vi bærekraftig heltre gulv som er skapt for å vare i flere hundre år.
Gulvbordene er tørket ned til 6%, og er dermed et av få heltre gulv som fungerer fint med gulvvarme under.

Les mer om Os-gulvet her.

Os-gulvet er et heltre gulv i senvokst furu, kun fra norsk skog. Her lagt på ei hytte i Geilo, med børstet overflate for ekstra røft uttrykk. Skillebord deler opp gulvet om det behøvs lengre lengder enn 6 meter.

Både på våre nettsider, i sosiale medier (Facebook og Instagram) og på vår Flickr-profil har vi lagt ut mange bilder av våre produkter i heltre. Vi legger jevnlig ut nye bilder, så følg med for mer inspirasjon til benkeplate, spisebord, gulv, kjøkken og øvrige plassbygde innredninger i heltre.

Lyst på mer inspirasjon? Se soverom inspirasjon og kjøkkeninspirasjon.

Mer inspirasjon

I enden av Norangsfjorden ligger et av Europas mest herskapelige hotell. Hotel Union Øye åpnet allerede i 1891, og våren 2022 åpnet hotellet på nytt etter omfattende renoveringer. Her har vi på Os Trekultur levert flere spesialbygde senger, bord, benker og Os-gulvet.

Les mer
Hotel Union Øye

Velkommen inn i denne lune Røroshytta i Trysil, der kunden har valgt en enhetlig stil på alle innredninger vi på Os Trekultur har levert. Både kjøkken, senger og skap er holdt i samme dempede grønntone. For å binde det sammen med de beisede tømmerveggene, er topp- og bunnlister beiset i samme nyanse.

Les mer
Smakfull Røroshytta i Trysil