Soverom inspirasjon

Er du på jakt etter inspirasjon til soverom? Her på denne siden har vi prøvd å samle tips og bilder som gir deg inspirasjon til ditt nye eller gamle soverom.

Soverominspirasjon

Senga i hovedrollen

En seng er det som gjør et rom til et soverom. Madrassen er selvsagt viktig for en god natts søvn, men en seng er my mer enn bare madrassen som den holder. Den kan ha skuffer under, nattbord bygget ved siden av, være høy eller lav.

Hos oss bestemmer du hvordan din drømmeseng skal se ut. Kanskje neste gang du sover drømmer du om en seng fra Os Trekultur?

Himmelseng

En himmelseng er som sitt eget lite rom i soverommet. Man får øyeblikkelig et mer grandios og kongelig inntrykk når man kommer inn i et rom med en fantastisk himmelseng. 

Våre himmelsenger er laget av senvokst furutrær fra skogen i Østerdalen og bygges inn i rommet på en naturlig måte slik at det går i ett med soverommet og stilen du ønsker.

Køyeseng

En køyeseng kan være plassbesparende særlig på hytta, men den kan like så godt passe inn hjemme på et barnerom eller på et gjesterom.

En køyeseng kan komme i flere varianter som du ser i bildegalleriet under. Nederste sengen kan også være en dobbelseng, mens den øverste kan godt være litt smalere. Under ser du forskjellige løsninger vi har laget for våre kunder, kanskje noe kan gi deg inspirasjon til ditt soverom?

Seng med oppbevaring

Vi på Os Trekultur bygger gjerne senger med oppbevaring. Mest vanlig er det med skuffer under sengen. Vi snekrer både dobbeltsenger, køyeseng, familiekøye og himmelseng.

Hva med en køyeseng til hytta, der sengen er plassbygd? Eller har du en hems med skråtak som det er vanskelig å møblere? Vi snekrer innebygd seng som tar hensyn til skråtaket. 

Seng med oppbevaring

Skråtak? Ingen problem!

Har du et soverom på et loft eller kanskje en hems med skråtak, kan vi hjelpe deg. Vi har bygget opp til flere senger der det har vært skråtak. Det ser både innbydende og koselig ut.

Et lite loftrom på hytta eller hjemme kan gjøre det vanskelig å plassere en seng midt i rommet. Derfor er det like så greit å flytte den mot veggen, så lenge skråtaket ikke er alt for lavt da selvfølgelig!

Få soverom inspirasjon av disse bildene av senger under skråtak.

Os Trekultur katalog

Få mer soverom inspirasjon med gratis katalog fra Os Trekultur

Hvilken farge på soverommet?

Fargevalget kan ha stor betydning for nattesøvnen. Selv om Os Trekultur ikke leverer vegg-fargen til soverommet ditt, så er vi opptatt av at fargen på seng og skap skal harmonisere med resten av rommet. Rett og slett sørge for en behagelig farge på soverommet.

Mange velger blått og grønt til soverommet, farger som er inspirert av naturen. Gjerne i kalde nyanser, som virker avslappende for oss.

Mørkt eller lyst soverom

Et lyst soverom, med både lyse vegger og tak, lyse tekstiler og lyse innredninger føles rent og luftig, og det er lettere å komme seg opp om morgenen. Gå for eksempel for den helt rene hvitfargen Klassisk hvit, eller sats på en litt mer gylden hvitfarge som Bomull. Et mørkt soverom, gjerne i duse blå- og grønntoner som assosieres med naturen, gir oss en god omsluttende følelse når vi «kryper» inn i soverommet om kvelden. Populære nyanser er for eksempel Deco Blue og Balanse fra Jotun.

Hvordan innrede et soverom

Drar du til en vanlig møbelbutikk, kan det være vanskelig å finne innredning til soverom som passer akkurat til rommet. Vi på Os Trekultur snekrer plassbygd innredning, slik at møblene tilpasses rommet og ikke omvendt.

Har du lyst på både garderobeskap og nattbord ved sengen, men har ikke plass til begge deler? Vi kan lage nisje i garderobeskapet som fungerer som nattbord. Og vi lager gjerne garderobeskap som utnytter hele takhøyden i rommet. Med plassbygde senger og skap skaper du et helhetlig interiør på ditt soverom. 

Lite soverom

Har du et lite soverom er det enda større grunn til å innrede soverommet med skreddersydde møbler. Da får du utnyttet hele den plassen du har tilgjengelig og dermed får du mer inn uten at det føles for trangt. Klesskap, hyller, seng og hva det måtte være kan alt skreddersys til akkurat dine mål. Ta kontakt så hjelper vi deg med å finne den beste løsningen for deg.

Soverom inspirasjon walk-in

Vi håper denne artikkelen ga deg litt soverom inspirasjon om du tenker å pusse opp soverommet ditt eller om du skal bygget et nytt hus. Husk at Os Trekultur står klar til å hjelpe deg om du har noen spørsmål angående våre skreddersydde tjenester.

Lyst på mer inspirasjon? Les vår kjøkkeninspirasjon.

Følg oss på InstagramFacebook og Pinterest.

Mer inspirasjon

I enden av Norangsfjorden ligger et av Europas mest herskapelige hotell. Hotel Union Øye åpnet allerede i 1891, og våren 2022 åpnet hotellet på nytt etter omfattende renoveringer. Her har vi på Os Trekultur levert flere spesialbygde senger, bord, benker og Os-gulvet.

Les mer
Hotel Union Øye

Velkommen inn i denne lune Røroshytta i Trysil, der kunden har valgt en enhetlig stil på alle innredninger vi på Os Trekultur har levert. Både kjøkken, senger og skap er holdt i samme dempede grønntone. For å binde det sammen med de beisede tømmerveggene, er topp- og bunnlister beiset i samme nyanse.

Les mer
Smakfull Røroshytta i Trysil