Herskapelig kjøkken i Trondheim

Herskapelig kjøkken i Trondheim

I et herskapelig hus i sentrale Trondheim fikk vi oppdraget å lage et kjøkken som stod i stil med huset, som er fra begynnelsen av 1900-tallet.
Kunden hadde klare føringer på utforming, og hadde brukt mye tid på å studere stil, former og farger.

Kjøkkendrømmen startet med en telefonsamtale for å avtale et fysisk møte. Os ligger kun 2,5 times kjøring fra Trondheim, og alle kunder som har vært på besøk hos oss angrer som regel ikke turen. Vi har et lite showroom, men det viktigste med et besøk hos oss er å oppleve produksjonen. Lukten av ferskt tre møter deg i døra, og så trer du inn i fabrikken - som i bunn og grunn er et oppskalert snekkerverksted. Vi tar deg med på en rundtur i fabrikken for å se hvordan vi lager alle skapkasser i heltre på mål, maleren som penselmaler alle innredninger, og ikke minst få forslag til akkurat din kjøkkendrøm.

Etter noen forslag frem og tilbake, landet vi sammen med kunden utformingen av akkurat deres drømmekjøkken.

Kjøkken i u-form, med praktiske overskap til venstre for oppbevaring av glass og kopper ovenfor oppvaskkum, og høyskap til høyre. Kjøkkenet er malt i den nydelige og lune brun-fargen "Krydder" fra Jotun, som har et grålig hint over seg.
Smykket i kjøkkenet er den 110 cm brede komfyren fra Falcon. Ovenfor komfyren er det en "Grue"-ventilator spesial-laget på mål fra Røroshetta. Og selvfølgelig lakkert i samme farge som kjøkkenet.

Vi er utrolig fornøyd med utformingen av kjøkkenet. Inspirasjonen ble hentet fra engelske kjøkken, og Os Trekultur lagde det akkurat slik vi ville ha det.  Hos standard kjøkkenleverandører må du forholde deg til deres sortiment - på Os lager de kjøkkenet slik du som kunde vil ha det.

Huseier

Trondheim

Benkeplaten er i kompositt, Bianco River fra Silestone.
Inspirert av den nordiske stilen, har denne hvite benkeplaten ispedd flekker av sølv og perlegrått for å skape liv. Silestone har vært en leder innen benkeplater i 25 år, og er laget av mer enn 90 % naturlig kvarts som gir sterke overflater med holdbarhet og bestandighet som du trenger i hjemmet ditt.
På grunn av kvartsens naturlige styrke, er Silestone® utrolig ripebestandig.
Les mer om Silestone her

https://ostrekultur.no/wp-content/uploads/2021/04/ostrekultur-trondheim-kjokken-UM-020-1jpg

Høyskaps-veggen gir mye oppbevaring. I nisjen lengst til venstre, som er kledd med heltre eik, er det avsett plass for elektriske maskiner som kjøkkenmaskin og brødrister. To stk kombiskap gir god kjøle- og frysekapasitet. Lengst til høyre et stort dobbelt matskap med innvendige skuffer - se bilder av det nedenfor!
Legg merke til hvordan skufferekken med fronter i oljet eik bryter av kjøkkenet, og skaper spennende kontraster.

Bak en dobbeldør skjuler det seg et skattekammer at et matskap. Hele innredningen innvendig er i oljet eik. 4 skuffer nederst i skapet, og krydderhyller på innsiden av skapdørene gir god oppbevaring. Innvendig LED-lys gir god oversikt over innholdet.

Mer inspirasjon

I enden av Norangsfjorden ligger et av Europas mest herskapelige hotell. Hotel Union Øye åpnet allerede i 1891, og våren 2022 åpnet hotellet på nytt etter omfattende renoveringer. Her har vi på Os Trekultur levert flere spesialbygde senger, bord, benker og Os-gulvet.

Les mer
Hotel Union Øye