Pysjamas-hytta

På denne hytta skal du trives i pysjamasen

Hytta ble opprinnelig bygget i 2012, men hadde blitt lite brukt av de forrige eierne. Da de nåværende eierne kjøpte hytta, bestemte de seg for å gjøre om litt på planløsningen. Blant annet lage bibliotek der det tidligere hadde vært kjøkken, og bygge et påbygg der det nye kjøkkenet skulle få plass. 

Husfruen jobber som markedsfører i en hotell-kjede, og er dermed godt vant til å tenke konsepter for ulike boende. Her på hytte ville hun at følelsen skulle være at her trives en i pysjamas. Og det har de virkelig fått til!

https://ostrekultur.no/wp-content/uploads/2021/05/ostrekultur-inspirasjon-pysjamas-hytta-kjokken-spisebord.jpg

Med et nytt påbygg for kjøkkenet, kunne kunden virkelig få det akkurat slik de ønsket seg det på hytta. Gasspeis skaper en trivelig atmosfære, og plass til stor kjøkkenøy skaper et sosialt kjøkken.
Spisebord, stoler og taklampe fra Persgaard

Med plassbygget kjøkken får du akkurat den løsningen som du ønsker deg. Her ville kunden ha sittebenk mellom kjøkkenbenken og gasspeisen. I samarbeid med snekkerfirmaet, tilpasset vi bredden og høyden på sittebenken.

På fremsiden av kjøkkenøya har vi integrert et vinskap fra Witt, med en praktisk oppbevaringsskuff under. Vinskapet har to temperatursoner, slik at du kan oppbevare både rød- og hvitvin.

På dette kjøkkenet er det lagt vekt på god oppbevaring, samtidig som lekre og praktiske detaljer.
Legg merke til at det er brukt to ulike benkeplater. På selve kjøkkenbenken er det brukt 30 mm sort silkebørstet granitt. Steinplate tåler både vann og varme, så det er praktisk å ha denne der det er vask og koketopp.
På kjøkkenøya er det valgt 40 mm heltre oljet eik, for å tilføre litt varme i interiøret. Her er det trivelig å nyte et glass vin mens mannen lager fredags-middagen.

På høyskaps-veggen har kunden valgt å gjenbruke stekeovnen og dampovnen fra Siemens, som var installert i det tidligere kjøkkenet. Kunden ønsket et kjøleskap med mest mulig lagringsplass. Og det ble løst med å bygge en nisje for to frittstående kjøleskap fra Liebherr.

Ventilator-hette på mål

Ventilator-hetta er spesial-laget på mål hos Røroshetta. Og dessuten lakkert i samme nyanse som kjøkkenet.
Modellen heter Stil - en klassisk ventilator som stadig finner veien inn i norske hus og hytter.

Og med dagens krav på komfyrvakt, er det ekstra kjekt at Røroshetta tilbyr integrert komfyrvakt i hetta. På denne måten slipper du en seperat boks nedenfor ventilatoren.

Koketoppen er satt sammen av to elementer fra Vario-serien til Gaggenau. Begge toppene er indusksjonstopper, med vridebrytere istedenfor touch-funskjon. Genialt for kontroll på temperaturen!

Farmhouse vask

Vasken er en moderne Farmhouse-vask fra Blanco, Blanco Vintera XL 9-UF. Den er hele 90 cm bred, og vasken kan enten planlimes (slik det er gjort her) eller underlimes. Her er vasken levert i sort utførelse, men den finnes i 10 ulike fargenyanser.

Nibu er forhandler av Blanco i Norge, og mer informasjon om vasken finner du på deres nettsider.

På kjøkkenet er det brukt en kombinasjon av lange håndtak og t-knotter fra det engelske merket Turnstyle, levert av R Bergersen.

Badet skal gi ro og harmoni

Badene på hytta var fra byggeåret (2012), men kunden ønsket å sette sitt personlige preg på hytta. Og bestemte seg derfor for å bytte ut alle tre baderomsinnredningene på hytta. Kunden sendte moodboards for å vise stilen hun ønsket seg på de nye innredningene, og sammen skapte vi akkurat det badet de ønsket seg.
Baderomsinnredningen er laget i heltre eik, som er behandlet med dekorvoks fra Osmo.
Elvesteinsvasker fra Elvv og sorte matte armaturer fra Tapwell er med og setter stilen.

PS: Speilrammen er også levert av oss. Vi lager speil på mål, slik at speilet passer sammen med baderomsinnredningen. Og vi tilpasser bredden på speilrammen om f.eks det skal monteres lamper.

Her trives du aller best i pyjamasen

Der det tidligere var kjøkken i hytta, bestemte eierne seg for å lage et koselig bibliotek. Skinnkommoden fant de på Finn, og rundt den har vi bygd en plassbygd bokhylle, med både plass til bøker, pyntegjenstander og TV. Bokhyllen er laget i børstet og beiset heltre furu, for å gi et litt antikt uttrykk.

Og selvfølgelig har familiens maskot, den sjarmerende labradoodlen Billie, fått hedersplassen i biblioteket.

Stilig skap

Mer inspirasjon

I enden av Norangsfjorden ligger et av Europas mest herskapelige hotell. Hotel Union Øye åpnet allerede i 1891, og våren 2022 åpnet hotellet på nytt etter omfattende renoveringer. Her har vi på Os Trekultur levert flere spesialbygde senger, bord, benker og Os-gulvet.

Les mer
Hotel Union Øye